Companii și ONG-uri pentru educație și sănătate

În cadrul CSR – Growing Responsible, ediția a doua, ne propunem să vorbim despre proiectele companiilor și ale ONG-urilor din unele dintre cele mai afectate domenii de anul acesta: educație și sănătate.
Educația este una dintre temele de actualitate în România, cu atât mai mult cu cât deschiderea școlilor a creat o serie de controverse la nivel național. În același timp, educația, realizată acolo unde s-a putut și s-a vrut, în mediul online, a fost posibilă în ultimele luni doar pentru o mică parte dintre elevi. ONG-urile au atras atenția că mulți elevi rămân în urmă, iar unele companii au încercat să acopere golurile cu resurse materiale. Starea la zi a educației românești în pandemie, impactul proiectelor desfășurate în ultimele luni și programele de învățământ profesional în sistem dual sunt subiectele pe care le punem pe agenda conferinței.
Sănătatea, cea de-a doua temă a conferinței, reprezintă unul dintre domeniile care continuă să influențeze puternic evoluția pandemiei în România. Multe companii și ONG-uri au reacționat la apelul cadrelor medicale și au început să acopere lipsurile din sistemul de stat. Astfel, donațiile de echipamente medicale și de protecție au început să sosească acolo unde a fost nevoie. Despre impactul inițiativelor private și al ONG-urilor și nevoia acoperită din sistem ne propunem să vorbim în cadrul conferinței.
Nu în ultimul rând, în cadrul celor două teme majore ne vom referi și la reciclarea și sortarea gunoiului și a produselor medicale folosite, precum măștile și mănușile de protecție. Ne vom concentra asupra soluțiilor pentru aruncarea măștilor de protecție, astfel încât ele să nu mai ajungă în pubelele pentru reciclare, întrucât nu pot fi reciclate, dar nici pe stradă, în parc, pe plajă sau pe poteci de munte. Totodată, prin intermediul soluțiilor propuse vom încerca să oferim o cale spre protejarea mediului înconjurător și a reducerii poluării în România.

Speakeri și invitați

Speaker
Cristina HANGANU

Cristina HANGANU

Director de Comunicare Lidl România

Speaker
Angela GALETA

Angela GALETA

Director Fundația Vodafone România

Speaker
Cornelia SZABO

Cornelia SZABO

CEO CEZ Vânzare

Speaker
Ioana NAINER

Ioana NAINER

Patient Engagement, Advocacy & CSR Lead Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson in Romania

Speaker
Mihai BOLDIJAR

Mihai BOLDIJAR

Director General Robert Bosch SRL

Speaker
Mihaela NABAR

Mihaela NABAR

CEO World Vision România

Speaker
Marian STAȘ

Marian STAȘ

Expert in Educatie

Programul conferinței


Temele abordate în cadrul conferinței:
  • Relația autorități- companii- școli: Este România o țară care se află încă în curs de dezvoltare? De ce avem nevoie în continuarre de inițiative private în mediul școlar public?
  • Inițiativele private în mediul școlar și sistemul de sănătate public- precursoarele unor reforme în România
  • Programe de învățământ dual- cine și cum se implică în educația profesională a elevilor?
  • Educația în Risipă Alimentară- este România un stat care trăiește pe datorie?

Locația evenimentului


Înscriere și participare

Înscrierile în procesul de selecție la conferință s-au încheiat. Vă mulțumim!

Setari Cookie-uri